RRB JE Exam Analysis Questions asked 23 May Shift 1

RRB JE Exam Analysis Questions asked 23May19 – Shift 1

RRB JE Exam analysis in Tamil

In this page, We will update RRB JE Exam Analysis, Memory Based Paper and the questions asked in the exam.

RRB JE 2019 Exam Analysis in Tamil

ஆர் ஆர் பி ஜூனியர் இன்ஜினியர் தேர்வுகள் மிக எளிமையாக இருக்கிறது என்று தேர்வு எழுதிய நபர்கள் தெரிவித்துள்ளார்கள் இன்றைய தேர்வில் கேட்கப்பட்ட வினாக்கள் கீழே கொடுக்கப்பட்டுள்ளது

There was 1/3rd negative marking for wrong answers. So, let’s look at the type of questions asked in this exam.

Valency of NH3
The youngest player in T20 match in India
Battle of Khanwa fought between
Recipient of Bharat Ratna
The relation between frequency, speed and wavelength
End to End to the connection of Resistor
BHU situated in which state
Which blood group is called the Universal donor
When metal and acid react, which gas is released
√cot2A-cos2A=?
Force if attraction btw two bodies of mass m1 and m2 is inversely proportional to
Current 3 A flows for 1-minute duration, Charge transferred is
Degree temperature in celsius = degree temperature in Kelvin +?
Element which enhances the rate of a reaction without reacting with the product?
A room has size 4.55 m and 5.25 m , Size of maximum square tile required for the room is
If an acid reacts with metal then compound/element liberated is
Who got Bharat Ratan Award posthumously?
BHU in which state?
Battle of Khanva held in?
4 Rivers situated near which waterfall?
Bharatnatyam originate from which state?
WHO recently initiated which programme?
One question related to equity law?
Youngest player to play in T-20 match?
Panchayati Raj system is not regulated in which of the following state/UT?
Which act introduced the post of Governor General?

Valency of NH3
The youngest player in T20 match in India
Battle of Khanwa fought between
Recipient of Bharat Ratna
The relation between frequency, speed and wavelength
End to End to the connection of Resistor
BHU situated in which state
Which blood group is called the Universal donor
When metal and acid react, which gas is released
√cot2A-cos2A=?
Force if attraction btw two bodies of mass m1 and m2 is inversely proportional to
Current 3 A flows for 1-minute duration, Charge transferred is
Degree temperature in celsius = degree temperature in Kelvin +?
Element which enhances the rate of a reaction without reacting with the product?
A room has size 4.55 m and 5.25 m , Size of maximum square tile required for the room is
If an acid reacts with metal then compound/element liberated is

General Awareness and General Science
Question 1: What is the dance form of Orissa?

Answer 1: Ghumura Dance

Question 2: Who made Fatehpur Sikri?

Answer 2: Akbar

Question 3: Who is the father of Sanghmitra?

Answer 3: Ashoka

Question 4: Which is the 3rd Largest bank of India?

Answer 4: Bank of Baroda

Question 5: What is Artcile 29 and 30 related to?

Answer 5: Cultural & Educational Rights in Indian Constitution for Minorities

Question 6: Who is Chief Election Commission of India?

Answer 6: Sunil Arora

Question 7: Who is the Captian of CSK?

Answer 7: M.S Dhoni

Question 8: Who is the youngest player in T20?

Answer 8: Sundeep Jora

Question 9: When did 3rd Battle of Panipat take place?

Answer 9: 14 January 1761

Question 10: Who received the IIFA Best Actor Award?

Answer 10: Ranbir Kapoor

Question 11: Who is the Governor of J and K?

Answer 11: Satya Pal Malik

Question 12: Where is BHU?

Answer 12: Varanasi, Uttar Pradesh

Question 13: Two resistances of 6 Ohm and 3 Ohm are connected in series. What is the equivalent resistance?

Answer 13: 9 Ohm

Question 14: What happens when Light ray travels from air to glass?

Answer 14: It bends towards normal.

Question 15: Questions related to resistance were asked.

Question 1. sin3A = cos(A-26°) Find value of A=?

Question 2. Average of 25 continuous odd numbers is 49, then find the smallest number.

Question 3. if x- 1/x =5, then find the value of x2 + 1/x2

Question 4. Which value is completely square of a number?

Answer 4: 9261,9999,3025,9000

Question 5. Find HCF and LCM of 1.75, 1.30 and 7 ?

Question 6. A train passes a pole in 15 second and 100 meters long bridge in 25 seconds. Find the length of train and speed of the train?

Answer 6: Length of train is 150 m and speed of the train is 10 m/s

Question 7. A pipe fills a tank in 6 hours and other pipe empty a tank in 8 hours. If both pipes are opened together then tank will fill in how many hours?

Answer 7: 24 hours

Question 8. When a no. is divided by 457 the remainder is 38, and if same number is divided by 17, then remainder will be?

Answer 8: 4

Question 9. A Businessman rebate of 10 % on list price, How much % of cost price should be increased to earn 17 % as profit?

Answer 9: 30%

Question 10. A boy is standing at 16th position from the left in a line of 40 boys. find his position from right end ?

Answer 10: 25

Question 11. If Rate of Interest 4 %, Time = 2 years, SI = 150, Find Compound Interest

Question 12. LCM and HCF of 0.75, 0.56 and 1

Question 13. Father ‘s age is 3 times of son, before 2 years, father age is 4 times, find the present age of father & son

Question 14. A, B and C invest in a business for 14 months, 8 months and for 7 months and their profit ratio is 5:7:8, Find investment of C?

RRB JE Reasoning Shift 1 Questions
Question 1. Find the missing number from series 197, 170,145,122,?

Question 2. _:18 ::12:6 ?

Answer 2: 36

Question 3. E: 125 :: _ :1728

Question 4. Venn Diagram of Social Science, Subject ?

Question 5. Find Odd from X,Y,H,D

Question 6. If Monday on 5 Feb 2018 Find day on 5 Feb 2019?

Answer 6: Tuesday

RRB JE Maths Questions In Shift-1

TopicNo of QuestionsLevel
SI/ CI2Easy-Moderate
Mensuration1Easy-Moderate
Ratio & Proportion1Easy
Trigonometry3Easy-Moderate
Profit/Loss4-5Easy-Moderate
Geometry1-2Easy-Moderate
Number System (HCF/LCM)2Easy
Simplification2-3Easy
Time and Work2-3Easy-Moderate
Average1-2Easy
Time, Speed and Distance4-5Easy-Moderate
Misc.6-7Easy-Moderate
Height & Distance
Total30Easy-Moderate
Topic No of Questions Level
Coding-Decoding 4-5 Easy-Moderate
Alphabetical series 2 Moderate
Venn Diagram 2-3 Easy
Statement & Conclusion 2 Moderate
Syllogism 2 Easy
Series 4-5 Easy-Moderate
Sitting arrangement(Circle & Linear) 2 Easy
Direction 2 Easy
Analogy 2-3 Moderate
Mathematical Operations 1-2 Easy
Odd one out 2 Easy
Total 25 Easy-Moderate

RRB JE 2019 May 23 GA Questions -Shift 1

Topic No of Questions Level
History 1 Easy
Geography 2 Easy
Polity 2 Easy-Moderate
Static 2-3 Easy
Economics 1
Current Affairs [Mostly From 2018] 4-5 Easy
Total 15 Easy

RB JE 2019 Exam Memory Based Question in Tamil -May 22

RRRB JE Exam Analysis Questions asked 22 May-Shift 1

RB JE Exam Analysis Questions asked 22 May-Shift 2

 Share Your FeedBack – Send Message to our WhatsApp

RRB JE CBT1 Exam Analysis- All Shift -Check Here

RRB JE 2019 Exam Analysis

RRB JE 2019 Exam Analysis and Questions Asked 
RRB JE 22-May Shift 1 RRB JE 22 may Shift 2
RRB JE Memory Based QuestionsRRB JE 23-May Shift 1
RRB JE may 23 Shift 2RRB JE 24-May Shift 1
RRB JE may 24 Shift 2 RRB JE Exam Memory based Questions Answers-PDF
RRB JE 25-May Shift 1RRB JE Exam Analysis 26 May Shift 1
RRB JE Exam Analysis 27 May All ShiftRRB JE Exam Analysis 28 May All Shift
RRB JE Exam Analysis 29 May All ShiftRRB JE 2019 Exam Analysis May 30
RRB JE Questions asked 31 May ShiftRRB JE Questions asked 31 May Shift
RRB JE CBT 1 Exam Analysis held from 22May 2019 (All Shifts). Railway exam analysis in Tamil and RRB JE Question asked in exam,RRB JE Memory Based Questions

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: